7 tärkeää lisäravinnetta

Me olemme suunnattoman onnekkaita tässä ajassa. Saamme kokea, nähdä ja oppia asioita, mitkä ovat ennen olleet vain harvojen ja valittujen etuoikeuksia. Kaikessa kehityksessä ja muutoksessa on kuitenkin myös omat haasteensa. Yksi seikka on viljelyssä, erityisesti tehoviljelyssä käytetyn maaperän köyhtyminen. Tämän myötä meidän ruoassamme on tapahtunut ravinteiden määrän lasku. 1900-luvulla kehitetty sanonta ”omena päivässä pitää lääkärin loitolla” voitaisiin tänä päivänä sanoa ”5-10 luomuomenaa päivässä pitää ehkä lääkärin loitolla”. Se mikä oli ennen, ei päde enää tänä päivänä. Mutta niinkuin kaikessa tuppaa tapahtumaan, haasteet luovat uusia mahdollisuuksia. Ravinnon lisäksi on tänä päivänä valittavana satoja erilaisia lisiä, jotka kaikki lupaavat maat ja taivaat. Onko näissä mitään perää ja kuka yleensäkin tarvitsee ravintolisiä? Vai onko niin, että tänä päivänä me kaikki tarvitaan jonkinlaista lisäystä arkiarsenaaliimme? Tarkastelussa muutamia yleisempiä.

Muista, että parhaat lähteet ovat aina KOKONAISISSA ruuanlähteissä, joita on käsitelty mahdollisimman vähän, mieluiten ei ollenkaan. Jos tämä pohja ei ole kunnossa, mikään lisä ei silloin juuri hyödytä. Panosta kokonaisuuteen, jossa pienet palaset on tukemassa.

 

1. D-vitamiini

Meille Suomalaisille luultavasti tärkein lisä mietittäväksi on D-vitamiini. Niinkuin moni jo asian ymmärtää, kyseessä ei ole pelkästään vitamiini, vaan asia, josta hormonimme koostuvat. Ja jokainen haluaa, että hormonit ovat toiminnassa, niiden määrittäessä lähes kaikki elintoimintomme. D-vitamiini vaikuttaa suoraan vastustuskykyymme ja sitä kautta ehkäisevästi kymmeniin sairauksiin. Sitä tarvitaan mm. kalsiumin imeytymiseen, mikä meille näkyy monesti luun haurastumisina.

Vastavaikuttaja: A-vitamiini. Joten, jos haluat maksimoida D-vitamiinisi saannin, nauti nämä erillään.

Kuinka ottaa: Harvemmin kuulee lisäravinteita puhuttaessa mainittavan tapoja kuinka niitä voisi ottaa. Luonnon rytmejä tarkastellessamme, aurinko, josta d-vitamiini luonnollisesti muodostuu, paistaa tehokkaimmin aamusta ja päivällä. Tämä olisi hyvä aika ottaa kyseinen vitamiini, yhdessä rasvan kanssa, koska d-vitamiini on rasvaliukoinen aine. D-vitamiini luonnosta otettuna piristää, eli pitää hereillä, minkä takia myös ravintolisä olisi syytä ottaa aamun ja päivän aikana. Panosta d-3-muotoon.

Bonus tietona vielä semmoinen asia, että d-vitamiinin imeytymiseen tarvitaan tiettyjä reseptoreita, jotka aktivoituvat parhaiten unessa, jolloin keho lepää ja rakentaa elintoimintojaan. Eli nuku, jotta hyödyt tästä aurinko vitamiinista.

Paras lähde: Aurinko keskipäivällä nautittuna kohtuudella.

2. Kalaöljyt
Kalaöljyt ovat aiheuttaneet kovasti kohua terveyden ja hyvinvoinnin kentällä jo pitemmän aikaa. Yksi tärkeimmistä elementeistä on omega-3 rasvahapot, joista useilla meistä on puutosta. Heti alkuun on sanottava, että monet kalaöljyt eivät ole laadultaan parhaimmasta päästä. Monet tehdään kalojen jäännöksistä ja toimintatavoissa voi olla monta aukkoja paikattavaksi. Samaan hengenvetoon on myös sanottava, että todella moni voi hyötyä kalaöljyistä. Niillä on loistava vaikutus tulehduksien ehkäisemiseen ja jopa pienentämiseen, mikäli moinen tila kehossa on. Kalaöljyillä on hermoston toimintaan äärimmäisen positiivinen vaikutus, mistä yksi miellyttävimpiä vaikutuksia on aivotoiminta ja sen parantuminen.

Kalanmaksaöljy on yksi käytetyimmistä ja sen nimeen monet vannovatkin. Kasvissyöjät turvautuvat krilliöljyihin, phytoplanktoneihin ja muihin mikroskooppisen pieniin eliöihin. On myös hyvä muistaa, että kasviksista löytyvä omega-3 on eri muotoa, kuin kaloissa oleva. Elimistön täytyy muuntaa kasviksista, kuten pellavansiemenistä saadut omegat, kalaöljyihin vastaaviin. Muutos prosessi on haasteellinen ja vain muutama prosentti nautitusta aineesta saadaan EPA ja DHA muotoon, mitkä siis löytyvät kaloista.

Kikkoja: Mikäli käytät kalaöljyjä, voit panostaa myös astaxanthiniin, mikä on yksi luonnon voimakkaimmista solusuojelijoista. Tämä suojelee kalaöljyjen härskiintymistä, mikä on seikka mitä kannattaa tarkastella myös. Henkilökohtaisesti suosin ilta aikaa kalaöljyjen ottamiseen. Luultavasti hyödyt siitä mihin aikaan tahansa otettuna. Pyrkiessäni seuraamaan luonnon rytmejä luonnon, olen kokenut tämän itselleni toimivaksi. Tämä antaa myös yöaikaan elimistölle palikoita, joilla se voi pienentää tulehduksia, palauttaa fyysisistä harjoitteista ja rakentaa uusia hermosto yhteyksiä.

Paras lähde: Villinä eläneet pienkalat, kuten muikku ja erityiseti särki! Syö särkeä, se kasvattaa järkeä. Myös merenelävät ovat loistava lähde. Kasvissyöjille pellavan/chiasiemenet, merilevät ja mikroskooppiset otukset.

Suositus: Kalaöljy

3. Monivitamiinit
Monivitamiinit ovat varmasti olleet monella mukana jossain vaiheessa elämää. Jälleen on muistutettava, että parhaat lähteet ovat kokonaisissa ruuanlähteissä. Otetaan vaikka pinaatti, jossa on n.15 000 aktiivista ainesosaa. Monivitamiini parhaasta päästä! Jos kuitenkin koet, että tarvitset vitamiini & mineraalitankkausta, on monenlaisia tuotteita valittavana. Koen, että luonto tietää parhaiten kuinka luoda yhteistyötä mineraalien kesken. Tämän takia kannattaa valita monivitamiineja, jotka ovat tehty kokonaisista ruuanlähteistä. Tällöin varmistutaan siitä, ettei saada yliannostuksia, vaan kaikki tasapainottavat tekijät ovat mukana. Esimerkiksi kalassa on d-vitamiini tasapainottamassa e-vitamiinia, jotta siitä ei saada yliannostusta. Monivitamiinit voivat tehostaa myös muiden ravintoaineiden imeytymistä, joten se voi olla loistava lisä ravitsevaan ja kokonaiseen ruokavalioon.

Suurin osa vitamiineista piristää, joten nauti ne aamulla tai päivällä, jotta saat nukuttua yösi rauhassa ja leväten.

Paras lähde: Monipuolinen ruokavalio, jossa kasvikset, juurekset, marjat ja muut mukavat kamut ovat läsnä päivittäin. Mieti sateenkaarta ja syö sen värit päivittäin.

Suositus miehille: Male Comblex

4. Magnesium

Magnesium on yksi tärkeimmistä mineraaleista, josta meillä on jälleen kerran puutoksia. Yksi huomioitava asia on magnesiumin tarpeellisuudesta d-vitamiinin imeytymiseen. Palaset yhdistävät toisia ja tekevät palapeliä selkeämmäksi hahmottaa. D-vitamiinia tarvitaan kalsiumin imeytymiseen, magnesiumia tasapainottamaan kalsiumia ja mahdollistamaan d-vitamiini imeytymisen. Mistä meillä Suomalaisilla olikaan puutosta?

Paras tapa ottaa magnesiumia lisäravinteena on illalla, sen rauhoittavien ominaisuuksien takia. Uneen helpottaa pieni määrä magnesiumia, liian suurella saatat joutua yöllä nousemaan vessaan, mikä ei ole levolle kaikkein paras asia.

Parhaat lähteet ravinnosta: Raaka kaakao, kuivatut yrtit, siemenet, kuten seesam, kurpitsan ja auringonkukansiemenet, pähkinöistä manteli, cashew ja parapähkinä. Muista myös lehtivihreä.

Suositus: Magnesium

5. Sienet

Lääkinnälliset sienet ovat meillä kotomaassa saaneet suunnatonta näkyvyyttä monessa mediassa. Tunnetuimpana tietysti pakurikääpä. Tämä kyseinen ryhmä ollaan toki huomioitu jo satoja ja tuhansia vuosia eri kulttuureissa, kuten esim. kiinalaisessa lääketieteessä, jossa reishi-nimistä sientä ollaan käytetty jo aikoja tukemaan elimistön luontaista vastustuskykyä. Yksittäisenä osana, tämä lienee parhaimpia tapoja vahvistaa valkosolujen toimintaa. Paras tapa saada lääkinnälliset osat imeytettyä on yhdistää sienet c-vitamiinipitoisten ruokien kanssa. Valitsetpa sitten ulkomaalaisen Camu Camun tai kotimaisen mustaherukan lehden, niin mainittakoon, että c-vitamiini ei tykkää kuumennuksesta, mikäli kuppisi on höyryävä. Suurin vaikutus saadaan otettaessa tyhjään mahaan ja kiireettömästi nauttien.

Suositus: Sienikahvi sekä proteiinilisä

6. Kurkuma/Kurkumiini

Kurkumasta löydetty ainesosa nimeltä kurkumiini on saanut valtavan hyviä tutkimustuloksia monessa yhteydessä. Mutta mikäli kehossasi ei ole äärimmäisen vakavaa tilannetta, niin suosi hyvä ihminen kokonaista kurkumaa valmisteiden sijaan. Löytyy varmasti pienimmästäkin kylän marketista. Saat makua ruokiisi pillerin sijaan. Yhdistä mustapippurin kanssa, jolloin saat huomattavasti suuremman imeytymisen.

7. Probiootit

Probiootti eli elämän puolesta. Hyvälaatuiset bakteerit määrittävät n.80% vastustuskyvystämme, joten näihin kamuihin kannattaa todellakin panostaa. Bakteerit vaikuttavat ravinteiden imeytymiseen ja niiden käytettävyyteen kehossamme. Koska tarkoitus on ”vallata” suolisto hyviksillä tukkoisten sijaan, niin kannattaa nauttia maitohappobakteerit tyhjään mahaan.

Paras lähde: Itse tehty hapankaali, ystävien kanssa väsäiltynä rumpujen ja laulujen soidessa taustalla!

Antoisaa kevättä ystävät!

 

Tarvitsemmeko lisäravinteita terveellisen ruokavalion lisäksi?

Mistä tiedämme kattaako päivittäin syömämme ruoka elintärkeät ravintoaineet? 
Tarvitsemmeko lisäravinteita nykyiseen elämäämme?
Kuinka varmistumme siitä saammeko riittävästi, liian paljon tai liian vähän monia pieniä, mutta niin merkittäviä ravinteita, jotka muokkaavat terveyttämme monella tapaa. Päätimme ottaa selvää ja laittaa hyvinvoinnin kentällä työskentelevän suureen testiin. Allekirjoittanut pistettiin kunnon syyniin ja tarkastelimme miten luonnollisella elämäntavalla varustettu nuorimies pärjää biohakkeroinnin maailmassa. Kumppaniksi valitsimme alansa parhaat, Antioksidanttiklinikan ja Biomedin. Mitä tulokset kertoivat kehoni ravitsemuksellisesta tilasta?  (Tulokset tekstin lopussa)

Tutkimukset

Nykyisin on tarjolla monenlaista tutkimusta. Ala on kehittyvä ja moni terveydestä kiinnostunut onkin ottanut jo muutamia perusaskeleita mittaamista kohti. Monille tuttu D-vitamiinimittaus on jo saatavilla monessa paikassa. Mutta perusteellisemmat analyysit puuttuvat monelta perusihmiseltä. Näillä nykyajan mittauksilla päästään varmuuteen siitä, mitä ravinteita kehossa on ja mitä sinne tarvitaan lisää. Usein kuulee sanottavan, että ruoka riittää kattamaan kaikki ravinteet. Keskustellessani mittaajien kanssa, sekä vuosia opiskelleena luonnollista hyvinvointia, näyttäisi kuitenkin, että mittaamisessa ja tuloksissa tämä seikka ei näy. Suurin osa mittauksissa käyneistä kärsii lukuisista ravintopuutteista. Kymmenien vuosien mittauksissa vain muutamat poikkeukselliset yksilöt ovat selvinneet ilman näyttöä puutostiloista. Myös terveellisesti syövät ihmiset kärsivät puutoksista. Osa jopa hälyttävän paljon. Ja miten on sitten niiden ihmisten laita, jotka eivät koskaan käy mittauksissa. Voimme vain arvailla.

Tarvitaanko lisäravinteita?

Yksinkertainen vastaus on että suurin osa tarvitsee. Kuitenkin sillä on merkitystä minkä laatuisia lisäravinteita käyttää. Itse olen suosinut vuosia jo ruokapohjaisia vitamiineja. Nämä imeytyvät paremmin ja keho pystyy ne tunnistamaan helpommin. Tämän tekstin yksi tärkeimpiä teemoja on tuoda esille mahdollisuuksia, jotta jokainen voi valita parhaan mahdollisen mukaan. Henkilökohtaisesti suosittelen seuraavia lisäravinteita:
– Omega 3 lisä
– Hyvälaatuinen monivitamiini
– D-vitamiini

Näillä pääsee jo pitkälle. On useita muita lisäravinteita, joista on hyötyä mutta nuo kannattaa ainakin olla hyllyssä. 
Tässä muutamia hyviä vaihtoehtoja.

Kurkkaa tästä hyviä monivitamiineja jotka ovat ruokapohjaisia:

Nordiq nutrition

Viherjauheet

YHTEENVETO

Luonnollinen ravinto näyttäisi toimivan aika hienosti. En ole näitä tuloksia saanut virallisella ravitsemuksella. Monesti kuulee sanottavan, kuinka ”perusravinnosta” saa kaiken tarpeellisen. Kuitenkin sana ”perus” on aika hämärä käsite nykyään, jos sillä tarkoitetaan pitkälle prosessoituja ruoka-aineita, jotka eivät ole kuuluneet meidän lajityypilliseen ruokavalioon. Suosittelen jokaiselle mittaamista, arvuuttelun sijaan, kuten myös laadukkaiden lisäravinteiden ottamista.  Aivan sama millä ruokavaliolla olemme, hyvin todennäköistä että puutoksia löytyy, varsinkin ilman lisäravinteita. Tämä ei ole arvailua, vaan enemmänkin tosiasia, koska maaperäämme on köyhdytetty ravinteista jo pitkän aikaa.

Tämä testi oli myös siinä mielessä hieno osoitus siitä, että omaa oloaan kuuntelemalla pääsee aika pitkälle. Aamuinen olo, iltapäivän vireystaso, terveydentila, immuniteetti, jaksaminen treeneissä, nukkumisen laatu, kaikki ovat tekijöitä, joilla omaa terveyttään voi tarkastella. Ruoan pitäisi tuoda energiaa, ei viedä sitä.  Tämä ei tarkoita sitä, että samalla ruokavaliolla tulisi välttämättä samoja tuloksia, mutta minun kohdallani se näyttäisi ainakin toimivan myös mittauksen näkövinkkelistä. Käydään mittaamassa, ei tarvitse arvailla ja ”uskoa”, koska nykyaika tarjoaa meille  mahdollisuuden mitata puutokset ja sen jälkeen tehdä korjaavat toimenpiteet.

Tältä näyttää hyvät monivitamiinit, tunnistettavia ruoka-aineksia ainesosaluettelossa. Nämä lisääntyvät, joten löydät varmasti omasi. 

Antoisia hetkiä ystävä hyvä!

Kaikki tuotteet täältä:
https://kauppa.ruohonjuuri.fi/

 

Testitulokset alla:

Tulokset

Tulokset olivat mukavia. Suuria puutoksia ei ollut, joten ruokavalio näyttäisi toimivan. Luettelen alle mitkä ainekset löytyivät riittävissä määrin kehosta. Sulkuihin laitan keinon, millä olen kyseisen arvon saanut.

– Tulehdusta ei ollut, mikä on aina mukavan helpotuksen aihe. Tulehdustila kehossa liian pitkään jatkuessaan aiheuttaa erinäisiä oireita ja sairauksia kehossa. Tätä huolta ei ollut.
– Kreatiinitasot olivat mukavalla tasolla, mikä kertoo treenaavasta elämäntavasta.
– Q10 tasot hyvät (ilman lisäravinnetta)
– Magnesium taso hyvä (lehtivihreä + lisäravinne)
– Kalsium taso hyvä (ilman maitoa ruokavaliossa, arvot olivat jopa hieman yli tavoitteen)
– Vitamiineista A & B olivat molemmat hyvällä tasolla (sekaruoka) Myös b-12 vitamiinia oli mukavasti, mistä minulla aiemmin on ollut puutosta. Tätä on auttanut varmasti myös sisäelimien syönti lähiaikoina.
– Betakaroteeni hyvällä tasolla, samoin lykopeeni (molemmat suojaavat kehoa mukavasti)
– Sinkki oli aavistuksen alarajoilla, mutta kuitenkin ihan ok lukemissa. (lisäravinne + ruoka)
– Seleeni oli myös viiterajoissa. Ravinnosta nappaan sen parapähkinöistä.

seleeni

– Ainoa selkeä puutos oli mangaanista. Kyseistä ainetta sanotaan, että sitä saa riittävästi ruasta. Tämä ei ainakaan minun kohdallani pidä paikkaansa. Vaikka otan lisäravinteen muodossa (whole food) ei imeytyminen silti ole riittävää.
– D-vitamiini oli erittäin mukavat 181 nmol/l – Viitearvoa suositellaan väh. 75-130. Omia arvoja en ole saanut juomalla maitoa tai edes syömällä voikukkaa. Arvot voivat nousta hitaasti, joten aikaa arvojen nostamiseen voi osalla mennä. Itse olen käyttänyt useamman vuoden fermentoitua kalanmaksaöljyä, sekä vahvaa d-vitamiinilisää (125- 250). Suosittelen kaikille hyvää d-vitamiinilisää, sekä omien arvojen mittaamista.

Kolesteroli

Toisin, kuin ehkä monet kolesteromittauksiin menevät, toivoin että kokonaiskolesterolini olisi 5 yläpuolella. Tämä siitä syystä, että mielestäni liian alhainen kolesteroliarvo ei ole hyväksi hormonitoiminnoille. Sukupuoli hormoneiden rakennusaine on kolestroli, joten se on elintärkeä ainesosa, josta ei kannata olla huolissaan. Enemmänkin on hyvä kurkata triglyseridi arvoja ja verensokeriarvoja. Nämä molemmat olivat minulla hyvällä tasolla. En myöskään näe ”hyvää ja pahaa” kolesterolia, koska molempia tarvitaan elintoimintoihin. ”Paha (LDL) kolesteroli” on mm. rakentamassa lihasmassaa, jota jokainen meistä tarvitsee, mikäli haluaa pitää terveytensä vielä vanhemmalle iälle. LDL kuljettaa myös kolesterolia eri kudoksiin uusien solujen ja hormonien rakennusaineeksi.

Oma kokonaiskolesterolini oli 6.7, joka on juuri sillä tasolla millä toivoinkin. Jatkan kolesterolin syömistä mm. kananmunankeltuaisista.

kananmuna

Rasvahapot

Rasva, lempielementtejäni. Yksi tärkeä teema, joka nykyisin tiedetään on omega 3 ja 6 välinen tasapaino. Ennen ruoka on ollut huomattavasti enemmän omega 3 sisältävää, mutta nykyisin eläinten huono ruokinta on ajanut tulehdusta edistävän omega 6 saannin aivan liian suureksi. Monien mittaajien ja arvioiden mukaan länsimaissa saadaan jopa 10-20 kertaa liian paljon omega 6. Alla minun arvoni:

– Omega 3 & 6 välinen suhde: 1:3
– Tärkeämpänä pidetään AA (arakidonihappo / omega 6) / EPA (omega 3) välistä suhdetta. Suositus on alle 4. Minun lukemani 2,8. Rasvat rokkaa.
– Pieni yllätys oli, että vaikka kertatyydyttymättömät rasvat olivat viitearvoissa, voisi niitä olla hieman enemmänkin. Kyseisiä rasvoja on avokadoissa, oliiveissa, pähkinöissä, siemenissä ja manteleissa. Kaikki ruokia, joita syön päivittäin. Koskaan ei voi ihan täysin tietää miten ravinteet imeytyy.
– Ainoa puutos rasvoissa löytyi GLA ja ALA osastosta. Molemmat silti viitearvoissa, mutta hieman alakantissa. Tähän avuksi otamme purasruohoöljyn ja helokkiöljyn. Molemmat sisältävät GLA:ta mukavasti.

Pääasiallisesti rasvaosasto kunnossa, tulehdustekijät kehossa hallinnassa ja tasapaino säilynyt. Jatkan kalaöljyn syömistä, erityisesti fermentoidun kalanmaksaöljyn syömistä, sen valmiiksi täydellisen koostumuksen ansiosta.

Inkivääristä on moneksi

Inkivääri

Tämä juuri omaa monia samankaltaisia ominaisuuksia kuin kurkuma. Inkivääri selkeyttää sekä kehoa että mieltä. Itse tykkään kovasti ottaa luomulaatuista tuoretta inkivääriä pieninä paloina suuhun, jolloin se vaikuttaa useita tunteja, tuoden raikkaan tuntuman suuhun, sekä lämmittäen kehoa mukavasti kylminä ilmoina. Kurkuman tavoin, myös inkivääri vaikuttaa positiivisesti meidän verenkiertoon sekä veriarvoihin (öljyhartsit). Voimakkaana kehon suojelijana se ehkäisee tulehdusten liiallista leviämistä sekä auttaa meidän vastustuskykyä. Inkivääri onkin hyvä kumppani näin syksyllä välttämään pahimmat flunssa-ajat. Käytä rohkeasti esim. teessä tai paistamisessa mausteena. Sopii hyvin lähes ruokaan kuin ruokaan. Jos haluat hyötyä inkivääristä lääkinnällisesti, niin laita sitä raakana pirtelön sekaan. Tämä pitää vastustuskykysi tehokkaana pitkän aikaa.

Käytä näin

 • Leikkaa palanen ja pistä suuhun
 • Leikkaa paloja, pistä kuumaan veteen ja anna hautua väh. 15 min. Sinulla on loisto teetä käsissäsi. 
 • Käytä paistamisessa, sipuleiden ja kasvisten kanssa. 
 • Raasta paloja ja pistä raakasuklaaseen
 • Heitä pirtelöiden sekaan mukaan
 • Käytä jauhetta, ellet jaksa tuoreen kanssa pelehtiä.

Miksi käyttää?

 1. Inkivääri on hyväksi sydämelle.
 2. Inkivääri auttaa pitämään flunssan loitolla.
 3. Inkivääri lievittää pahoinvointia.
 1. Vatsa tykkää inkivääristä.
 2. Apua migreenin iskiessä.
 3. Apua painonpudotukseen.
 1. Lievitystä lihaskipuihinkin.
 2. Verenkierto paranee.
 3. Inkivääri vähentää kuukautiskramppeja.

Kurkkaa täältä:
INKIVÄÄRI

Perinteistä terveyttä kotikonsteilla

Omenaviinietikka.

91E0HB20F8

Eli otetaan yhteen omenaviinietikka ja hunaja. Ja, jotta näiden molempien aineiden hyödyllisyys tulisi ilmi myös terveytemme kannalta, olisi niiden hyvä olla kuumentamattomia, eli ns. raakaversioita tai pastöroimattomia.

Omanaviinietikka + hunajaa on perinteisesti käytetty näihin.

 1. Parantaa fyysisestä suorituksesta (kuten tanssista palautumista.;) Juoma tuo mukavasti mineraaleja kehoon, joita poistuu liikkuessa mm. hien kautta.
 2. Puhdistaa ja desinfioi suuta. Mukavampi partnerille ja mukavampi omalle ololle. Suositeltavaa erityisesti ennen läheistä kontaktia! ?
 3. Auttaa ruuansulatuksessa, erityisesti kuumentamattoman hunajan kanssa otettuna. Parhaan tehon saat tyhjään mahaan otettuna n. 30-60min ennen ruokailua.
 4. Kurkkukipuun. Juoma on erittäin voimakas puhdistaja, sekä kehon toimintoja auttava drinkki. Kuulostele oloasi, juo juoma ja lepää. Takuuvarma kurkkukivun karkoitin.
 5.  Yöllisiin kramppeihin. Monesti kyseiset krampit johtuvat mineraalien puutoksesta, jolloin kehon toiminnot eivät pääse rullaamaan mutkattomasti. Juoma auttaa tässäkin.
 6.  Auttaa nuhaa ja kuumetiloja vastaan. Juoma on luonnon oma antibiootti, joten se pitää vastustuskykysi huipussaan. Nauti juomaa päivittäin mikäli haluat hyötyä sen terveysvaikutuksista selkeiten.

Juoma on myös mahdottoman hyvän makuinen. Lisää 3-4dl vettä n.1-2tl omenaviinietikkaa ja saman verran hunajaa. Mikäli haluat vielä kirpeyttä juomaan, niin lisää sinne muutama tippa tuorepuristettua sitruunaa tai limeä.

Kaada kuppiin, sekoita, kilistele hyvien ystävien kanssa iloisella naamalla. Nauti elämästä juoman ohella. Saat hyviä bonuksia kaupan päälle, ihan ilmaiseksi!

TUQ2UK6G75

 

Ja mikä parasta nykyään voi vielä yhdistää manuka hunajan omenaviinietikkaan. Aika mahtavaa makua ja terveyttä samassa kupissa. 

Manuka hunaja
Manuka hunaja on hunajaa steroideissa, eli siis kovaa kamaa.  Manuka sisältää mm:
– Aminohappoja
– B-vitamiineja
– Kalsiumia
– Rautaa
– Magnesiumia ja monia muita ravinteita.

Manuka hunajassa voi olla 4 kertaa enemmän ravinteita kuin normaalissa kukkahunajassa. Mutta ravinteet ei ole vielä se erikoisin asia, vaan entsyymit sekä bakteereita vastustavat ainesosat. Mikäli haluat varmistaa, että manuka sisältää kaikki antibakteerilliset ominaisuudet, niin varmista että se sisältää vähintään”10+” (aktiivisuusluokitus)
-10+ – 15+ on yleisesti ajateltuna erittäin laadukasta manukaa. Myös väri ja maku ovat erittäin voimakkaita, joten säästä tämä hunaja tositilanteita varten! ?
Manukan löydät TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ

Ja se mainitsemani manuka omenaviinietikka TÄÄLTÄ

54F76699E9
Kurkkaa tuotteet Ruohonjuuresta:
http://kauppa.ruohonjuuri.fi/

Lisää seksuaalista halukkuutta ja toimintakykyä tällä vitamiinilla

E-vitamiini – Lisää seksuaalista halukkuutta ja toimintakykyä.

Yksi kiehtovimpia elementtejä, joita yhdistetään E-vitamiiniin, on sen kyky pitää koko keho elinvoimaisena, terveenä ja pysymään nuorekkaana vanhetessamme. Se on rasvaliukoinen vitamiini, joka työskentelee monissa kehon toiminnoissa antioksidanttina eli se on suojaamassa kaikkia rasva-aineita härskiintymiseltä eli hapettumiselta. Koska lähes jokaisella meistä on suuret tulehdustekijät kehomme sisällä valtaamassa alaa, on erittäin oleellista pitää riittävä E-vitamiinitaso kunnossa. E-vitamiini nimittäin pitää tulehdustekijät aisoissa ja myös koko hedelmällisyytemme kukoistuksessa. Mutta on hyvä muistaa, että kokonaisuus on aina tärkeämpi kuin yksittäiset osat, näinpä myös hedelmällisyyden kohdalla on tärkeintä panostaa monipuolisuuteen ravinnossa. Monien alan ammattilaisten mielestä E-vitamiini suojaa meitä yli 200 sairaudelta. Koska E-vitamiini on erittäin voimakas antioksidantti, tämä voi hyvinkin pitää paikkansa.


E-vitamiini voi auttaa mm:

hapenottokykyyn, sydämen kuntoon, jäykkiin niveliin, syöpiin, hedelmällisyyteen, impotenssiin, kivesten surkastumiseen, keskenmenoihin, emättimen kipuihin, diabetekseen, sydän- ja verisuonisairauksiin, aivokudoksen rappeutumiseen, ihon, kynsien ja hiusten kuntoon, lihavuuteen


C-vitamiini on tärkeä tekijä E-vitamiinia ajateltaessa. C-vitamiini säästää E-vitamiinivarastoja. Myös bioflavodoidit auttavat E-vitamiinin toimintaa. On kuitenkin hyvä huomioida, että ravinnosta emme välttämättä saa riittäviä määriä E-vitamiinia, jolloin sitä on hyvä saada lisäravinteena. Isot C-vitamiiniannokset, jotka voivat auttaa jopa masennuksesta palautumisessa.

Koska suurina määrinä askorbiinihappo voi aiheuttaa haasteita imeytyvyydessä sekä toimivuudessa, näkisin järkevänä käyttää ruokapohjaista C-vitamiinivalmistetta. Koska suuria määriä ei ole helppo saada ravinnosta, ei edes hyvistä C-vitamiinin lähteistä, on hyvä katsoa ravintotiheiden ruokien maailmaan. Tässä kategoriassa yksi maailman parhaimpia C-vitamiinin lähteitä on camu camu -marja. Kyseisellä marjalla on suuri potentiaali myös terapeuttisessa mielessä. Marjajauhetta lisäämällä on kohtuullisen helppo saada C-vitamiinia 1000-2000 mg annoksia. Ja koska kyseessä on marja eli ruoka, imeytyvyys on yleensä myös todella hyvä. Camu camu on peräisin Amazonjoen varrelta, jossa intiaanit ovat osanneet hyödyntää marjaa jo vuosituhansien ajan. Camu camua pidetään yhtenä voimakkaimmista C-vitamiinin lähteistä, jonka tiedetään suojelevan elimistöä vapailta radikaaleilta, vahvistavan kehon immuunipuolustusjärjestelmää sekä tukevan hermonston toimintaa. Vielä parempi c-vitamiinin lähde on amla marja.

E-vitamiinia saa siemenistä, pähkinöistä, marjojen siemenistä (kuten tyrni ja sen öljyt), munankeltuaisesta, kalan mädistä, oliiveista, parsakaalista, avokadosta, ruusukaalista. Erityisen hyvä lähde on Toco, eli riisinlesejauhe. 
Kurkkaa TÄSTÄ

C-vitamiinia saa mm. marjoista, monista vihreistä kasveista ja esim. camu camu –marjasta ja amlasta.